Βιογραφικό
Άννα Παπαδημητρίου

Ψυχολόγος, CBT Ψυχοθεραπεύτρια

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος (2831, 13/5/2015).

Στο πλαίσιο των σπουδών μου, ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ημέρας «Στην Αυλή του Κόσμου» για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκα στη Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο από την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΕΓΣΣ) και το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). Πρόκειται για τεταρτοετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία ενηλίκων, όπου έλαβα θεωρητική γνώση, παρακολούθησα περιστατικά υπό εποπτεία. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση προσφέρει μια πλήρη θεωρητική και κλινική κατάρτιση στο γνωσιακό - συμπεριφοριστικό μοντέλο,, σύμφωνα με τα Training and Supervision Standards της . Στα πλαίσια των σπουδών μου συμμετείχα υπό εποπτεία σε ομαδικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Διαχείρισης Σωματικού Βάρους και Βελτίωσης Εικόνας Σώματος». Ακόμα, έχω ολοκληρώσει το θεωρητικό μέρος εξειδίκευσης στη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία σε παιδιά και εφήβους.


Έλαβα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το University of East London.
Παράλληλα με τις σπουδές μου, έχω δραστηριοποιηθεί εθελοντικά σε θεραπευτικό και ερευνητικό κομμάτι. Είμαι διδάσκουσα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο τμήμα Ψυχολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Καθώς όμως η γνώση είναι ένα ταξίδι, που δεν σταματάει ποτέ…. συνεχίζω τις μετεκπαιδεύσεις και την παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων στη ψυχοθεραπεία. 

Διεύθυνση

Αιμιλίου Βεάκη 9, Περιστέρι (πλησίον μετρό Περιστερίου)
Αττική
ΤΚ: 121 34

Επικοινωνία

Email: annpapadimitriou@gmail.com 
Τηλέφωνο: 6979384670